Skip to content

Sollicitatie

juni 4, 2014

GuidoWaarom heeft Guido van Woerkom gesolliciteerd naar de functie van Nationale Ombudsman? Dacht hij werkelijk dat zijn discriminerende uitspraak over Marokkaanse taxi-chauffeurs hem op enig moment in de procedure niet zou achterhalen? Als die oelewappers van de selectiecommissie hun werk goed hadden gedaan, was hij waarschijnlijk al eerder afgevallen. In de brief die de baas van de ANWB naar Den Haag verzond, stond niets over wat hij zelf een ‘slip of the tongue’ pleegt te noemen. Hij bood destijds zijn excuses aan na zijn openbare uitglijder en daarmee was voor hem de kous af. Voor hem, ja. Wat hij zich kennelijk niet gerealiseerd heeft, is dat zijn kwalificatie van het gebeurde niet relevant is. Van Woerkom heeft als publiek persoon vier jaar geleden zichzelf beschadigd, zijn geloofwaardigheid heeft door eigen toedoen een forse deuk opgelopen. Het is namelijk niet zomaar een uitspraak. In een reactie op alle commotie zei Van Woerkom dat hij het vervelend vond dat het verhaal werd opgerakeld, maar hij schatte in dat deze oude koe zijn benoeming niet in de weg zou staan.  Ook al zijn de twee belangrijkste functie-eisen: onbesproken gedrag en belangenbehartiger van alle Nederlanders. Ik snap werkelijk niet waarom Guido van Woerkom heeft gesolliciteerd naar de functie van Nationale Ombudsman.

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. juni 5, 2014 1:51 pm

    ‘wie nooit van mening is veranderd heeft nooit iets geleerd’

    Berry ik lees je blog met plezier maar hier heb ik een andere mening. Als Van Woerkom zijn fout van een paar jaar geleden inziet, hij heeft tenslotte zijn excuses gemaakt, dan moeten wij er ook vanuit gaan dat hij het nu beter doet. We hebben al een maatschappij van een afrekencultuur waarin fouten, van met name bestuurders, worden afgestraft met het ontslaan van de mensen. Terwijl hij nu de mogelijkheid heeft om zijn fout goed te maken en te laten zien dat hij voor alle Nederlanders staat.

    • juni 5, 2014 8:32 pm

      Dat ben ik met je eens, ik heb ook geen oordeel of mening willen schrijven. Ik snap niet dat Van Woerkom kennelijk niet begrijpt dat er consequenties aan bepaalde uitspraken zitten, waar je zelf weinig meer over te zeggen hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: